måndag 10 april 2017

The voice of the Kings #ThankYouBob

*Känsliga läsare varnas för gramatiska fel, särskrivningar och andra felaktigheter. Detta är skrivet av en trött arbetare efter fyra nattpass med totalt 52 timmars arbetstid.


Bob Miller

Efter tre kanon år med Stanley cup seger 2012, semifinal 2013 och ännu en Stanley cup seger 2014 så har de senaste tre åren varit riktigt dåliga för LA Kings. Missat slutspel 2015, respass i första slutspelsomgången 2016 och nu ännu ett missat slutspel 2017.
Årets avslutning är dessutom än mer sorglig då "The voice of the Kings", Bob Miller, som varit Kings kommentator sedan 1973, nu lägger lurar och mikrofon på hyllan efter 44 år. 

Bob Miller med Lord Stanleys pokal

Bob Miller, nu 78 år, har tillsammans med Jim Fox varit en enastående duo under 27 års tid och är vad jag hoppats att få lyssna på varje gång jag tittat på en Kings match. Ju mer NHL visats på svensk tv och med utökningen från Viasats håll med att få rättigheterna att sända ALLA matcher från NHL och oftast med de amerikanska eller kanadensiska kommentarerna, beroende på vilka lag som möts och vilket lags kommentatorer som använts, har gjort  sändningarna så mycket bättre. Svenska kommentatorer verkar till stor del ha varit beroende på vilken tid på dygnet matchen går under grundserien och sedan utökats under slutspelet för att kommentera alla finalmatcherna. Skulle jag haft ett val så skulle jag nog alltid välja NHLs egna kommentatorer.
Oftast har Visasats sändningar med NHLs kommentatorer visats med hemmalagets kommentatorer, men skulle jag haft alternativ att välja Bob Miller och Jim Fox när Kings spelat så skulle jag valt dem varje gång, för det har varit något magiskt när de kommenterat.
Tyvärr har NBC haft ansvar för NHLs slutspel och då Bob Miller och Jim Fox jobbat på Fox Sports West, och NBC inte tillåtit de lokala kommentatorerna under slutspelet, så har de inte varit live under slutspelen. Många fans har varit tokliga på detta pga att väldigt många inte varit mera neutrala under slutspelet och har försökt med kampanjer för att få Miller och Fox att kommentera Kings matcher även under slutspelen, tyvärr utan resultat.
Kings organisation har ändå haft Miller och Fox på plats under slutpelen och komenterat för att kunna använda i efterhand, så det finns ändå väldigt många klipp med Miller och Fox som kommentatorer att se och även på "Stanley Cup Champions" filmerna som släppt är de med. 

Jim Fox och Bob Miller med Lord Stanleys pokal

Under senare tid har Bob Miller varit borta pga hälsoskäl, men kommenterade säsongens sista två matcher. Trots att Kings redan var borta från slutspel har Kings ändå alltid fullt på läktarna och sista hemmamatchen​, med ett stort event för att tacka Bob Miller, blev det seger med 3-2 i förlängning mot Chicago Blackhawks. Det hördes tydligt i glädjen på rösten när Kings gjorde 3-2 målet att det var en lättad Miller som fick se en seger i sista hemmamatchen.
Under nattens sista match mot Anaheim Ducks på borta is blev det förlust 3-4 efter förlängning och en era har nu nått sitt slut.

Bob Miller och Jim Fox

Jim Fox kommer att fortsätta att kommentera så en del av duon blir kvar, men ingen kommer förmodligen att kunna göra det bättre än vad Bob Miller har gjort under alla dessa år. Det har varit något speciellt med Bob Millers röst och hur han kommenterat matcherna och hur han blandat in historier och roliga händelser under sändningarna. Jim Fox egna ord för att beskriva Bob Miller var "He's not talk at you, he's talking to you".

Jim Fox och Bob Miller

Inget kommer att bli detsamma utan Bob Miller, men jag är glad att ha fått uppleva alla stunder och att han fick uppleva att Kings tog hem Stanley cup under sin tid som kommentator, två gånger på tre år dessutom. Jag hoppas nu att det blir två snabba Stanley cup vinster till så han även får uppleva två segrar till från läktarplats.

Eftersnack med Jim Fox och Bob Miller

Bob Millers röst kan även höras i filmer som Miracle on ice och i det två första Disney filmerna om the Mighty Ducks.

Bob Miller och Jim Fox

Återstår bara att avrunda med:

Congratulations Bob on a wonderful carrier and thank you for all the great memories! You sure will be missed. Enjoy your time off. #ThankYouBob


Inga kommentarer: